Foto: Bengt Carlsson bonvax.com

  

Välkommen!

Stockholms familjeterapiförening (Föreningen för familje- och systemorienterad terapi i Stockholm – FFST) är en lokalförening till sfft (Svenska föreningen för familjeterapi). Vi har funnits i över 30 år och var den första familjeterapiföreningen i Norden. Du blir automatiskt medlem i riksföreningen genom att gå med i FFST.

Föreningen är en intresseförening, som är öppen för alla som vill stödja de systemiska tankarna och familjeterapin. Vi har inga krav på att man ska vara familjeterapeut för att vara med. Tycker du att det systemiska synsättet är något att värna om – bli medlem!

FFST ordnar varje termin ett antal programkvällar med möjlighet att träffa andra medlemmar under trevliga former och ta del av en presentation – ofta i form av Systemcafé, en intervjuform där intressanta personer blir utfrågade inför publik. Vi ordnar också heldagar – Höstens Höjdare – en gång om året, med någon eller några som vi vill lära och inspireras av.

Fyra gånger om året kommer Riksföreningens medlemstidning Svensk Familjeterapi, där du förutom information om aktiviteter som är på gång också kan läsa om andras sätt att arbeta med det systemiska förhållningssättet eller teoretiska artiklar om systemiskt tänkande.

Varmt välkommen som medlem!

    Har du ändrat adress? Ändra i formuläret längre ner på sidan, eller e-post till ordforande@ffst.se.

 

 

Aktuellt

 

Förberedelserna av Familjeterapikongressen i Stockholm 4-5 oktober 2018 pågår för fullt!

Alla nyheter hittar du här!

 


Varmt välkomna till vårens aktiviteter!
Håll utkik här på hemsidan där vi fortlöpande lägger ut mer information.

 

15 februari 2018

Eva Redemo och Marta Nannskog: ”Hur kan vi bidra till ett systemiskt perspektiv i socialtjänsten nu och i framtiden?”. Referat av Johan Wallmark
 

22 mars 2018

Årsmöte FFST
Kallelse och dagordning

Verksamhetsberättelse 2017

Ekonomisk rapport 2017

Resultatrapport 2017

Balansrapport 2017

Budget 2018


 

Årsmötet följs av Systemcafé med författaren och illustratören Eva Edberg, med erfarenhet av att ha vuxit upp i familjehem på temat ”Barns röst i centrum”.
Inbjudan och program
 

26 april 2018

Monica Hedenbro och Dan Forsström (som nyligen gett ut boken Barnfokuserat familjearbete).

Monica och Dan kommer att tala om Känslan som vägledande kompass i familjearbetet med underrubriken: Hur känslospråket i arbetet med barn och familjer öppnar och integrerar de systemiska och anknytningsorienterade tankarna i förändrande familjearbete.
Inbjudan och program


 

 FFST rekommenderar Nora Batesons film An ecology of mind om någon är intresserad av att köpa eller hyra den. Läs mer
 

 

För medlemmar: Skicka oss din e-postadress så får du aktuell information direkt i din brevkorg!

 

Förnamn           Efternamn
  

E-post

 

Copyright © FFST 2018-03-16
Panoramabild: Foto Bengt Carlsson